om Jennie

  • Sexpedagog/Sexolog: Jag håller sedan 2004 kurser inom kärlek, sexualitet och relationer.
  • Fotograf: Jag har arbetat som professionell fotograf sedan 2003. Mellan 2004-2007 var jag fotoassistent till fotografen Walter Hirsch.
  • Beröringspedagog: Jag är diplomerad beröringspedagog sedan 2009 och ger behandling i Taktil Stimulering.

Jag har studerat olika ämnen på högskolor och universitet (datateknik, idéhistoria, genusvetenskap, kreativt skrivande samt sexologi), och har över 260 hp. Jag har också gått ett gäng ickeakademiska kurser inom scenframställning, tantra och olika sex-& kärlekskurser, schamanism, bildhantering, m.fl.

Apropå Sex – & Kärlekskurserna
Enligt mina vänner var jag en kompis man kunde prata med om allt, något jag hade stor nytta av när jag i vuxen ålder började arbeta i Ylvas Franzéns butik Afrodites Apotek. Ylva pratade så lätt och ledigt om sexsakerna, om klitoris och hur den skulle stimuleras och jag fattade snabbt. Det var ju som att prata om vilket ämne som helst. Det var så roligt att berätta om hur vi fungerar sexuellt och se hur kunderna gick ut med leenden i hela kroppen. Det var under den tiden som jag och min man började fundera på ett eget kurskoncept, ivrigt påhejad av Ylva.

Sedan jag träffade min man Calle har jag upptäckt hur vi ständigt studerar vår egen relation och sätter ord på de insikter och lärdomar vi får. Min man Calle har alltid varit lärare i olika sammanhang så för honom var det självklart att fundera i pedagogiska termer, och jag lärde mig allt eftersom. Vi började gå på en del kurser i tantra och sexuell shamanism tillsammans. Vi läser mycket och omsätter  i praktiken.  Att leva i en relation och analysera och utveckla den är det viktigaste vi gör tillsammans. Vår kärlek och vilja att utvecklas och expandera tillsammans gör att vi är i ständig utveckling. Jag tror för min del att denna utveckling vi ständigt är i är ett viktigt verktyg i hur vi ska hålla vår relation levande.

Sommaren 2004 höll vi vår första parkurs. Sedan dess har vi hållit snart två hundra kurser av olika slag. Utöver det har vi givit coaching, föredrag och behandlingar. Det centrala för oss har alltid varit att förmedla verktyg för ökad intimitet, medvetenhet och kärlek – och det ger resultat. Responsen vi får är översvallande positiv. Vi har haft många hundra underbara kursdeltagare och det är på grund av dessa människor och den fina respons vi får som vi fortsätter att sprida vårt kärleksbudskap.

Min vision är att vi alla får leva i ett samhälle som har en uppmuntrande inställning till sexualiteten. Jag vill inspirera, skapa och ge utrymme till sexuell självbestämmanderätt, sexuell extas, frihet och lek med sex, ceremonier och kurser.


Fotograf: Carl Johan Rehbinder