Deltagarnas respons

”Jag låg i morse och smälte intrycken från Yonikursen. Den har väckt upp så mycket.

Atmosfären var tillåtande, kvinnlig och sensuell. Jag lärde mig att det är okej att ta sin tid. Att det är okej att tända på det man tänder på, att lyssna på och respektera sin kropp, och ja, att älska sin kropp och finna den värdig att ge njutning. Denna så viktiga del av tillvaron var helt bortglömd, och det kändes som en gudagåva att faktiskt få den insikten. Det hade inte gått utan yonikursen, och utan all kvinnlig gemenskap. Jag hade helt enkelt levt vidare i ovisshet.

Jag har fått ett mycket rikare sexliv efter kursen. Jag bejakar min lust på mitt sätt och vågar uttrycka vad jag vill ha och vad som känns bra eller inte känns bra. Jag klär mig efter vad jag passar i, och är inte rädd för att vara kvinnlig och våga visa upp mig. Så var det inte innan. Nu välkomnar jag min lust, och det är ju underbart!

Jag kan därför varmt rekommendera Jennies Yonikurs. Saknar nästan ord för det den gett, då det är svårt att värdera sådana saker som självkänsla, lust, sinnlighet och självkärlek. Var beredd på att möta den du är.”
(NK)


”Efter att tidigare ha gått Gudomlig Njutning kom jag till Yoni – Fri att Njuta med väldigt höga förväntningar och jag blev inte alls besviken! 🙂
Du lyckas verkligen skapa en skön, avslappnad och väldigt tillåtande stämning. Jag, som i vanliga fall är livrädd för att göra bort mig, kände under din kurs att det upphörde helt i det trygga, varma, respektfulla, tillåtande, kärleksfulla rummet som du lyckades skapa. Det blev en sådan underbar känsla av att alla verkligen fick vara med, på sitt eget sätt.

Jag tycker att det var jätteskönt att du var så tydlig och gav exempel när du förklarade de olika övningarna som vi gjorde, det skapade trygghet. Bra blandning av teori och praktiska övningar. Vissa övningar kunde först kännas lite jobbiga när du berättade vad vi skulle göra men sen när man väl gjorde dem var de så härliga, t ex att berätta om fittan i flera minuter för tre andra. Något som var helt fantastiskt, underbart och magiskt var att få massage av tre par händer samtidigt! Verkligen en njutning! Det var också väldigt härligt att få massera en kvinna tillsammans med två andra.

Jag tyckte att det blev en jättefin gemenskap mellan oss kvinnor och väldigt värdefullt att få höra hur de andra kvinnorna upplevde övningarna vi gjorde och deras syn på sin sexualitet och sitt kön. Det blev så fint och sårbart.

För mig var övningarna i självkärlek otroligt meningsfulla, speciellt den när man skulle berätta om sin kropp och då endast positivt, för en annan kvinna. Jag kände liksom under tiden jag gjorde det hur tacksam jag faktiskt är över min kropp och att jag verkligen kände en kärlek till den, så härligt! 🙂 Det jag verkligen tog med mig från kursen  var att vara mycket snällare mot mig själv, en positivare syn på min njutning och att verkligen ta reda på vad jag njuter av och att våga be om det jag vill ha och mycket mer. 🙂

Jennie, du är verkligen en fantastisk kvinna och kursledare!  Du är så varm, inspirerande, rolig och har så mycket kunskap. Det är otroligt befriande att du är så naturlig!
Dina och Calles kurser är verkligen beroendeframkallande, så vi ses på Gudomlig Extas! :-)”
Anna (kurshelg)


Vilken upplevelse har stannat som mest med dig efter kursslut?
– att jag kan kan njuta mer och inte känner mig hämmad.

Vilka verktyg (tankemönster, attityd, fysiska övningar….) kommer du att använda själv/har redan börjat med hemma?
– andning, beröring, g-punkt stav.

Vad skulle du vilja ha haft annorlunda – något du själv inte gjort/gjort? kursinnehåll?
– jag skulle vilja ha nivå 2 – fler utmaningar då.

Vad skulle du säga till de kvinnor du rekommenderar kursen till?
– gå kursen – det kommer att förändra ditt liv för alltid!”
Katja (kurshelg)


Hur upplevde du kursen i sin helhet?
Mycket bra, en förmåga du har som är strålande är att få gruppen trygg.
I detaljerna?
Bra sätt du byggde upp kursen. Alla hann bli bekväma kändes det som. Trivsel och omvårdnad. Alla i gruppen olika men det verkade som att alla fick sitt. Svårt att säga vad som gjorde vad. Du har i ditt lugn och glädje något som smittar av sig.
Vilken upplevelse har stannat som mest med dig efter kursslut?
Modet att jag tog steget, nu har jag tryckt på startknappen
Vilka verktyg (tankemönster, attityd, fysiska övningar….) kommer du att använda själv/har redan börjat med hemma?
Att läsa, tänka, planera vidare så att det blir mera tankar och känslor varje dag.
Vad skulle du vilja ha haft annorlunda – något du själv inte gjort/gjort?
Inte något – jag ser det som en start. En mycket lyckad start.
Kursinnehåll?
Bra känsla för gruppen – bra innehåll
Vad skulle du säga till de kvinnor du rekommenderar kursen till?
En helg som kan vara en lucköppning  för oss – det vi kanske inte visste att vi behövde/har saknat. En härlig början på en ny resa.”
Susanne (helgkurs)


”Tack för en toppenkurs. Du lotsar med varm och avspänd hand oss alla trots att vi hade så olika bagage med oss. Du är en mycket bra kursledare. Kursinnehållet var bra, det ena ledde till det andra. Du ökar successivt utmaningarna på ett sätt att de inte känns som för stora utmaningar när de väl sker.
Jag känner inte att jag har lossnat i min låsning, och vet inte hur framtiden blir. Men jag hoppas att jag ska kunna/orka/vilja/våga ändra tankemönster och attityder. Än så länge lever jag i att jag faktiskt gick kursen….”
Maria (helgkurs)


”Jag tyckte att det var en väldigt bra kurs, väldigt tillåtande stämning och jag kände att jag verkligen var välkommen att delta i allt, eller att inte delta om det var det jag ville. Jag tyckte att det var bra att vi fick testa på en hel del väldigt olika typer av övningar men att vi ändå hade så mycket tid att jag kunde känna efter hur jag reagerade på varje övning. Det där med att känna efter är nog dessutom en av de viktigaste sakerna som har stannat hos mig efter kursen eftersom jag väldigt lätt annars tränger undan mina känslor för att de är ”i vägen” för ”det jag ska göra”.
Jag åkte hem inspirerad efter helgen som du hade guidat oss igenom och med en känsla i kroppen som var helt ny för mig. Jag känner verkligen att det är värt att satsa på självkännedom, självkänsla och kärlek genom sex och njutning nu och jag känner mig motiverad att engagera mig själv i det.”
Li (helgkurs)


”Jag tycker att du är en fantastisk kvinna! Så ärlig och sann, kunnig och inspirerade, och vacker och rolig 🙂
Kursen var bra, men jag var kanske inte riktigt beredd på vad den satte igång hos mig. Orgasmandningen som skulle ge energi och orgasm satte igång massor av gråt hos mig. Det blev frigörande andning – också bra, men det tar kraft och jag blev lite låg.
Att bli smekt av två kvinnor kändes befriande. Svårt att ge komplimanger om andras kroppar, och få det att låta naturligt. Själva granskandet och sen säga en ärlig komplimang. Egentligen är det inte svårt att tycka att andras kroppar är fina, men det blev så närgånget att jag blev osäker och rädd att inte låta ärlig.
Ingenting i kursinnehållet har jag några klagomål på!”
Tuva (helgkurs)


”Jag vill börja med att tacka dig för en härlig helg 🙂
Du har på ett mycket proffsigt och ledigt sätt visat mig till en ny dörr att glänta på och som givit mig ett nytt och mera levande innehåll i tillvaron än jag nånsin haft. Du har fått mig att bejaka min kvinnlighet, att njuta mera och att börja träna på att leva i nuet. Att träffas, dela erfarenheter, lyssna på och se sig själv och sin omgivning, att stanna upp och bara ta in, var otroligt starkt och en väldigt härlig erfarenhet.
Naturligtvis har jag långt kvar, innan jag nått dit jag vill, men att du öppnat insikten om att börja tänka nytt har redan givit en annan närvaro. Den är en ögonöppnare och ger en härlig känsla av lycka och enorm boost till självkänslan!!
Tack Jennie!!”
Kristina (helgkurs)


”För mig var din kurs en ganska omvälvande upplevelse. Jag ska inte överdriva och säga att den i ett trollslag har väckt min slumrande sexualitet och att mitt självförtroende har skjutit i höjden men det känns som om den har fått mig att vända näsan åt rätt håll så att jag kan gå vidare på rätt väg.
Flera av övningarna vi gjorde återkommer jag till i tanken med en härlig må bra-känsla som följd. T.ex. övningarna där jag gick runt naken bland en massa mer eller mindre nakna kvinnor och högt skulle säga vad hos dem jag tyckte var vackert och de detsamma åter till mig. Och den där jag skulle säga att ”Jag älskar Mig”.
Mina tankar glider oftare in på sexuella tankar än förut och det är bra.
Jag är helt nöjd med upplägget och både din och din assistents insatser. Tack för god vägledning på en mycket bra kurs!”
Johanna (helgkurs)


”Kursen mötte mina förväntningar! Den kändes varken fantastisk eller fånig, den kändes naturlig. Behaglig och självklar. Jag tyckte att den hade utrymme för både allvar och lätthet. Jag kunde både visa/få respekt och dela en hel del sköna skratt. Särskilt med en av de första nakenövningarna, när vi skulle ge varandra komplimanger och sedan säga jaa, jag HAR fina bröst, etc. Det var skönt att kunna skratta åt hur onaturligt jag själv kände att det var att säga så 🙂
Jag skulle säga detta är en sexual release-kurs för kvinnor. Man kan också kalla det för en kurs i kommunikation och personlig utveckling. Vi har verkligen lärt oss att kommunicera bättre mer våra kroppar, förstå oss själva och varandra, blivit mer tillåtande och inkluderande. Det mest fantastiska som jag tyckte var med kursen, var att jag inte fattade hur blockerad jag var förrän jag tillät mig att släppa blockeringarna. Och jag hade aldrig gissat att jag skulle kunna må så grymt mycket bättre efterråt. Det var en stark upplevelse. Det krävdes mod. Och jag tror faktiskt att varenda kvinna skulle ha all nytta av att gå den här kursen.”
Emma (helgkurs)


”Den starkaste upplevelsen var gipsgjutningen, otrolig utmaning att göra på varandra och ligga uppfläkt på det sättet (men bra att avdramatisera sin kön). Sen när jag kom hem och såg min avgjutning så insåg jag att min fitta var vacker. Var så starkt så jag fick tårar när jag såg hur vacker den var, början till en ny relation till min fitta”.
Maud (helgkurs)


”Jag njuter av ditt ledarskap. Du skapar ett tryggt rum där kvinnorna vågar spränga sina gränser men också vara sårbara…”
Ingrid (Helgkurs)


”Kursen var som helhet jättebra, man glömde tiden och det hände nya saker både inom och utom ens kropp. Samvaron med andra kvinnor är det som stannat längst i mig, främst våra lika tankar och erfarenheter men också att vi faktiskt är olika.
Utöver det känslan av tryggheten i självkänslan av att faktiskt känna sin kropp bättre.
Jag är tveksam till gipsavgjutningen, både under kursen och nu i efterhand. Mycket ”kladd”/tid som jag tror kunde användas på bättre sätt.
Men jag skulle säga till kvinnor som är nyfikna på att gå kursen att unna sig en helg – Förstå dig själv och din kropp bättre och få ett nära utbyte med andra kvinnor. Öka din självkännedom. Bejaka och acceptera din lust.”
Lena (helgkurs)


”Hej Jennie!
Jag ville bara ge dig lite feed-back på samtalet med dig sist. Det var så himla bra!!! Jag är mycket mindre rädd för att tappa lusten eller för sex. Det bästa rådet du gav mig var att man kan ha sex, utan att man behöver känna lika eller att det måste vara så himlastormande. Man kan ha sex med ångest (lägga den en bit ifrån sig) och fokusera på området därnere – låta det leva själv även om inte huvudet vill det. Jag blev efter det mycket tryggare med mig själv. Min partner tyckte att jag var som en ny människa efter sessionen.
Andningsövningen tillsammans med min partner har varit jättebra också. Den gör vi då och då.  Så stort tack för din hjälp, som verkligen hjälper mig.”
varm hälsning
Karin


”Tack för den fina kursdagen!
För mig är det väldigt betydelsefullt att få tillgång till den skyddade och tillåtande miljö som yoni-kursen innebär. Det är en viktig förutsättning för att jag ska våga utforska vem jag är bakom alla förmodade förväntningar från omgivningen.
Det som gör kursen till något utöver vanlig gruppterapi är ditt radikala och livsbejakande førhållningssætt till sex och kroppen. Det är väldigt inspirerande. Något som jag särskilt uppskattar är att närma sig ämnet utifrån det som är roligt, härligt och njutningsfullt istället för det som är problemfyllt.”
Lisa (dagkurs)


”Din Yonikurs var över förväntan. Jag kom hem fylld av glädje. Du är ett föredöme för kvinnor med din utstrålning och öppenhet inför sexualiteten.
Det var lagom mycket teori och praktik. Jag tror att alla oavsett ålder har behållning av denna kurs. Att sitta tillsammans bara kvinnor och utbyta erfarenheter ger en speciell gemenskap och du Jennie gjorde så att vi kände oss trygga och avslappnade.
Sen var det en hel del skratt som var väldigt befriande.
Absolut en kurs att rekommendera till andra!”
Kram/Siv (helgkurs)


”Wow, hur ska jag kunna tacka dig vackra Jennie!
Vilken gåva du är till livet, utrymmet du skapar där människor kan växa är enormt vackert.
Jag känner sån tacksamhet till dig och alla de andra härliga modiga kvinnorna som jag fått möta i helgen.
Tack för att du är så generös med dig och din kropp!
Tack för att du skapar magiska möten!
Tack för att du skapar sån trygghet där vi kan få växa!
Tack för att du delar med dig av all din kunskap!
Du är bara bäst!”
Stor varm kram/Beatrice (helgkurs)


”Du er en utrolig nydelig, kunnskapsrik og inspirerende kursleder. Jeg opplevede din Yonihelg som en tredagers oase hvor jeg fikk utforske min seksualitet i samspill med syv andre vidunderlige kvinner.
Atmosfæren, tilliten og lekenheten du evnet å skape mellom oss i gruppen var magisk; et åpent, trygt rom hvor alle følelser kunne komme til uttrykk.
Jeg oppdaget mange nye spennende sider ved min seksualitet i dette herlige kvinnefelleskapet. Som kvinne og jordmor vil jeg anbefale kurset på det varmeste til alle kvinner.
Jeg er blitt enda mer stolt av å være kvinne og av min kvinnelige seksualitet.”
Klem! /Kristin (helgkurs)


”Tack för att du skapade möjligheten att träffa alla dessa underbara kvinnor under en helg.
Den samhörighet och värme som jag kände från första stund och som bara växte, skapade en trygg atmosfär där allt fick plats, vänskap, nyfikenhet, skratt, tårar och en massa härlig kvinnlig energi……livgivande, helande och inspirerande.”
Shanya (helgkurs)


”Jag är oerhört glad över att ha fått chansen att få lära känna Jennie och sju andra modiga, vackra och nyfikna kvinnor under Yoni-Kursen i september.
När jag bestämde mig för att delta hade jag inga förväntningar, mera en längtan till utveckling och nyfikenhet till vad som skulle presenteras.
Att vara naken med andra kvinnor har inte funnits i min värld förut. Att våga njuta inför, tillsammans och genom andra kvinnor hade varit otänkbart före kursen. Men i denna trygga miljö tillsammans med vår härliga kursledare Jennie försvann osäkerheten snabbt.
Jennie fick mig att släppa kontrollen och jag kommer aldrig att glömma hur jag skämdes bort av tre sensuella kvinnor och hur jag utan att vara lesbisk kunde fascineras av kvinnokroppen på ett sätt som jag aldrig har gjort förut.
Jag gillar Jennie. Hon är en bra kursledare som inspirerar, som är kunnig, pedagogisk och – viktigast av allt – en härlig människa som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter på ett okonstlat sätt, där det helt plötsligt känns naturligt att känna och visa sin lust.
Efter helgen kändes det som om vi kvinnor hade känt varandra länge, vissa kontakter kommer säkert att bestå framöver. Det kändes som om att jag hade gjort en lång och stimulerande resa till mitt inre, jag kände mig vacker, säkrare och förförisk på ett nytt sätt och önskar att alla kvinnor skulle våga gå en sådan kurs.”
(K) (Helgkurs)


”Jennie använder sin fantastiska kvinnlighet till att få oss att våga vara här och nu och våga se och känna det vi känner.
Hon använder övningar som gör att man känner sig trygg och avslappnad. Hennes mycket sammetslena röst guidar i meditationer och avslappningar som får oss att uppleva saker som man kanske aldrig trodde man kunde uppleva.
Att se sin fitta tillsammans med andra fittor sätter FITTAN i ett perspektiv som gör att man verkligen förstår hennes unikum!
Att man kan få en sån härlig gemenskap och närhet med andra kvinnor på tre dagar är underbart. Vid ett tillfälle lämnade jag rummet och kom tillbaka – när jag öppnade dörren slog energierna, dofterna, närvaron och kåtheten mot mig så starkt att tårarna kom!
TACK JENNIE!
Du är unik och fantastisk, hoppas vi ses snart igen.”
Grodan (helgkurs)


”Jag vill börja med att tacka dig för en fantastisk helg! Som jag sa under avslutningen, så gick jag därifrån med en härlig och vacker fitta!
För mig var det en ny och utmanande upplevelse som jag fortfarande känner växer inom mig. Du fick mig att känna mig trygg, avslappnad och lugn, trots att jag tyckte det var jobbigt att gå dit på fredagen.
Jag har fått många nya insikter och tyckte att helgen var mycket frigörande. Jag tycker att det var en bra blandning mellan teori och praktik, information blandat med upplevelser.
I dagsläget ser jag inte något som kunde varit bättre, du är entusiasmerande, kunnig, trygg och sprider en härlig känsla omkring dig. Jag tycker att alla tjejer borde få komma till dig och vara med om detta.
Jag ska absolut marknadsföra denna kurs för mina vänner!”
Erika (helgkurs)


”Tack för en härlig och lärorik helg.
Du har en fantastisk förmåga att få människor att känna sig trygga. Allt känns så naturligt med dig.
Jag tycker att du hade en jättebra mix mellan teori och övningar.
Att få göra ”muttavgjutningen” var jättehäftigt. Den ska jag med kärlek forma, designa och ställa på mitt alldeles egna kärleksaltare.
Det var också häftigt att få fota fittan och sedan se henne i närbild som värsta fotomodellen 🙂
Denna helg har absolut stärkt min relation till mitt kön och jag har med mig flera bra övningar som jag kan träna på själv och/eller med min kärlek.”
Helene (helgkurs)


”Tack för en jättefin kurs!
Jag tyckte att det var en bra blandning mellan övningar och prat.
Det är så häftigt att se hur du lyckas skapa en så trygg miljö och hur starkt människor (jag själv inkluderad) blir påverkade, att få se hur de andra kvinnorna vågade öppna upp mer och mer.
Det är så inspirerande!
Och tack för jättegod mat!
Tack!”
Emilia (helgkurs)


”Hej härliga Jennie!
Tusen tack för en fantastisk kurs! Du är bara så himla bra! Allt ifrån hela kursupplägget till hur du ger av dig själv så okonstlat och naturligt till din receptiva förmåga att ta in allt alla säger och improvisera kursen efter dem som är där och det som kommer fram just där och då. Du är fantastisk! Jag kommer absolut att föreslå din kurs åt alla håll och kanter.
Snälla, snälla, fortsätt med det viktiga du gör och om du på något sätt tror att jag kan hjälpa dig på något sätt i din ”mission” så tveka inte att höra av dig.
Själv känner jag så starkt för att nå ut till de kvinnor (och män!) som är mindre frigjorda och mer vanliga, dvs de som inte riktigt vågar gå på nakenkurser med praktiska övningar och inte nödvändigtvis blandar andlighet och sex, dvs kanske de som verkligen behöver kurserna..? Din kurs är perfekt för dessa och jag ska hjälpa dig så mycket jag kan att sprida detta så mycket jag förmår.
Vi håller kontakten, Jennie! All lycka till i framtiden och med dina kommande kurser. Ingen kurs kommer att vara den andra lik och du kommer att ha så roligt och lära dig så mycket!
Och än en gång, tusen tack!”
Pia (helgkurs)