Lisa Salomon

  • Sexsibilitycoach

På vilket sätt har dina förebilder påverkat dig?

Jag brukar ibland föreställa mig att jag har tillgång till kraften och visheten hos de personer jag ser upp till. Jag försöker känna in hur han eller hon skulle ha tänkt eller agerat i en viss situation. Det hjälper mig att få distans till mig själv och hitta nya vägar.

En av mina förebilder är Jennie. Det var väldigt inspirerande för mig med en ung kvinna som vågar stå för sin sexualitet, fullt ut. Som vågar posera naken, och hålla kurser. Jag tror inte jag skulle vågat ta steget att fullt ut stå för vad jag gör och brinner för om det inte var för kvinnor som hon.

Vilket är ditt kall?

Jag brinner för att få människor att känna sig mer levande. Det finns så många som stänger in sig själva i en mall för hur de tror att man borde vara. Men egentligen kanske de bara längtar efter att leka, skratta och njuta, som då man var barn. Det finns jättemånga allvarliga ”vuxna” som bara älskar att leka, jag märker det när jag håller kurser, att jag hittar på saker som får det att glimma i ögonen på dem, som väcker en gnista, en lust till något nytt. Ibland kommer folk fram och säger att jag öppnat en ny värld för dem, och då blir jag alldeles rörd. Då känns det som om jag verkligen gett någonting. Jag tror det är det som är mitt kall.

Vad är dina grundprinciper i livet som du aldrig skulle rucka på?

Jag tror att alla människor ständigt är under utveckling och att det alltid går att gå djupare. Tänk om man plötsligt slutade utvecklas. Så otroligt tråkigt, eftersom utveckling är så njutbart, spännande, skrämmande, smärtsamt och alldeles levande. Jag vill aldrig slå mig till ro och tänka att ”jaha, nu vet jag sanningen, nu behöver jag inte utvecklas mer.” Utveckling kan gå snabbt eller långsamt. Ibland kan den verka gå bakåt, men det tror jag är en illusion. Det finns alltid utveckling.

När du arbetar med att hjälpa andra, hur och vad gör du?

Som kursledare försöker jag blanda det livfulla med det lugna, det lekfulla med det andliga. Jag tror på blandning och balans, som livet självt. Jag tycker om att använda mig av tantrisk massage, beröringsövningar, teater, kontaktimprovisation, mindfulness, samtalsövningar… Allt utifrån var gruppen verkar befinna sig för tillfället. Jag lyssnar av och frågar och känner in vad vi tillsammans behöver. Då jag coachar använder jag mig av samma principer.

För vilka är du bra, och vad är det som är unikt med dig?

Min målgrupp är alla människor som har viljan att utvecklas och växa som människor. Men dem jag kanske är allra bäst på att nå är de som vill ha in lite mer lek i livet. Jag är själv en sådan person, så jag söker väl andra som är som jag. Det är viktigt för mig att leken får finnas där. Att det inte är sådär gravallvarligt och heteronormativt och new age-flummigt som mycket traditionell tantra är. Jag väljer ut det bästa istället och sätter ihop det på ett sätt som jag gillar bättre. Jag gillar också att hitta på egna övningar, så hos mig får du göra saker som du aldrig har gjort förut. Även här är du Jenny, och Calle, inspirationskällor. Jag skapar de kurser jag själv skulle vilja gå.

Min målgrupp är personer som är intresserade av personlig utveckling och som vill njuta ännu mer av livet, nå nya dimensioner och expandera andligen, sexuellt, själsligen och kroppsligen. Människor som vill få en större helhetsbild av sig själva, möta sig själva på ett djupare plan. De flesta kurserna har jag i Stockholmstrakten.

Hur når man dig?

Du når mig genom min hemsida www.lustkraft.se, jag uppdaterar den lite då och då. Så vill du vara säker på att inte missa när jag lägger ut information om någon ny kurs, så är det bästa att maila mig. Lisa@lustkraft.se och skriv i mailet att du vill få kursinbjudningar, så fixar jag det.

Annonser

1 thought on “Lisa Salomon”

  1. Carina Ekström skriver:

    FINT!Lisa du är allt ett litet energiknippe och en mycket modig och skön tjej.Jag har alltid tyckt om dig och ser dig som en av mina förebilder, eftersom jag avis att du funnit en så fin livsenergi i så tidiga år.Hoppas du kan smitta av dig på många människor. Lycka till med allt du tar dig för- och om du inte säger något så ska du få veta att jag också håller Jennie som en av mina största förebilder. Hon utstrålar kvinnligstyrka i sin bästa skepnad.Jag älskar henne!Så kära kollega- vi ses -kärlek och respekt!NAMASTE från din kollega och sexibilitycoach Carina Ekström”grodan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s