Charlotte Rudenstam

  • författare, kroppsterapeut, sexsibilitycoach, bloggare

Jag har alltid haft en känsla att syftet med mitt liv är att jag ska utföra en uppgift. I många år var jag rädd för att försöka ta reda på vad uppgiften skulle kunna vara. Tänk om jag inte skulle klara den?

Under min inre resa (som fortfarande pågår) har rädslan för uppgiften släppt. Egentligen är det så enkelt som att mitt kall är att jag ska vara mig själv… och dela med mig av det som är jag till världen. På sistone känner jag också att feminint helande och bejakande av det feminina är viktigt. Jag älskar att finnas med där människor växer, att bidra till att människor vågar bli sig själva eller visa sig själva lite eller mycket mer.

Jag har inga särskilda grundprinciper, men tror att människan i grunden är god, att vi föds i essens och sedan att livet ger oss törnar som gör att vi lägger på oss skyddande lager. Och jag tror att de där skyddande lagren finns där för att de krävdes för att vi vid någon viss punkt skulle överleva. Mitt jobb är nu att bidra till att skapa en så trygg miljö att människor vågar ta bort lager, som hindrar dem från att vara sig själva.

Eftersom jag själv har en histora med sexuell frustration och mycket skamkänslor kring min kropp och sexualitet, känns det extra roligt att bidra till att människor kommer mer i kontakt med de dimensionerna av sig själva. Den sexuella energin är så viktig för livskraften. Den som vågar känna och leva sin sexuella energi kommer med stor sannolikhet att få ett bättre liv. Och det vill jag vara med och bidra till.

Det bästa sättet för mig att grunda mig själv är att helt enkelt lägga märke till min andning. Då kopplar jag tillbaka till här och nu. Jag mediterar varje morgon och hälsar min kropp välkommen med en oljemassage och att beröra min kropp och meditera bidrar starkt till att jag är så grundad i dag.

Jag har skrivit flera böcker och den som är relevant här är ”Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft”. Den beskriver min personliga resa från skam till lust och inbjuder läsaren till att göra en liknande resa.

Jag bloggar varje dag på lustochliv.blogspot.com om lusten, livet och sexualiteten.

Under 2011 leder Alexander Rudenstam och jag workshoppar på temat Ingen skam i kroppen, vi deltar i mässor och på andra ställen med att föreläsa om boken, om hur skam begränsar oss och att det är möjligt att släppa på skam, eftersom det är ett inlärrt beteende.
Vi coachar också par och enskilda personer. Eftersom vi är kroppsterapeuter och sexsibiltycoacher, är gifta med varandra och har varsitt träningsäktenskap bakom oss, har vi stor förstålse för de utmaningar en parrelation kan innebära. Det kan skapa stor trygghet för par som möter oss.

Till oss kommer personer som har problem kring sex, relationer och att våga vara sig själva. Det är ganska vanligt att klienter kommer i samband med en livskris och vårt lugn och erfarenhet brukar göra att de tar ett steg vidare i livet. Ofta önskar jag att människor kom tidigare, innan katastrofen närmar sig, för att få tips och råd om sex, närhet, relationer.

Vi bor i Malmö och ordnar workshoppar på flera platser i landet.
Charlotte@lustochliv.se
070 3224242
www.lustochliv.se
http://lustochliv.blogspot.com

Annonser