Carina Ekström

  • sexsibilitycoach, livscoach och serviceutvecklare

©Johan Frick-MeijerPå vilket sätt har dina förebilder påverkat dig?
Jag ser hela mig som viktig och jag har lärt mig att förvalta och utnyttja allt i mitt liv som resurser; mina utbildningar men också alla mina upplevelser som påverkat och format mig till den jag är. Det är viktigt för mig att göra skillnad, att inspirera andra till att förändra tankar, känslor och beteenden som skapar mer lycka och medvetande kring de val man kan göra.

Mina inspirationskällor är nu kvinnor jag möter på min livsresa som lever ut sin sexualitet, brinner för sina livsuppdrag, bejakar sin kvinnlighet och tar för sig av livet. En kvinna som påverkat mig extra starkt är diakonen Anette Kyhlström som kan försätta berg! Hon bär på magi som är utöver det vanliga och det hela bottnar i medmänsklighet och genuin kärlek för ALLA.
Det vill jag också förmedla.

Vilket är ditt kall?
Mitt kall är att stärka unga kvinnor till att veta sitt värde och känna sin unika person. Jag vill att de ska känna vilka gudinnor de är och att de ska förstå att de inte har kommit till denna värld för att fylla en form eller norm.

Jag vill förmedla kärlek, glädje och omtanke och att ge insikt om att man kan skapa den själv. Man behöver inget annat eller andra för att komma dit. NJUTNING och BEHOV är magiska begrepp för utveckling som är bra att ta ansvar för. För att kunna ta ansvar för det behöver man veta sitt värde och ha stor kärlek till sig själv, känna styrka i den man är och vad man behöver. Det vill jag förmedla till våra unga människor! Det är mitt kall.

Vad är dina grundprinciper i livet som du aldrig skulle rucka på?
Om jag inte kan ta hand om mig själv och tycka om mig själv, hur ska jag då kunna hjälpa och finnas där för andra, som är mitt kall? En grundprincip är att i första hand ”försöka” ta hand om mig själv. Men det är fortfarande något jag jobbar med.

En annan grundprincip som jag har haft sedan unga år, är att ingen ska fara illa. Bekämpa orättvisa är extremt viktigt för mig. Alla har samma värde och ska ha samma utrymme. Jag har alltid tagit de svagares parti i olika situationer som på T-bana eller andra platser, utan att kanske förstå vilken fara jag utsatt mig för. Jag har dock lyckats få med mig andra, vilket känns fantastiskt!

Vad är ditt bästa verktyg att grunda dig själv på?
KÄRLEK, KÄRLEK, KÄRLEK och mer KÄRLEK. Men också lekfullhet och empati.

Vad arbetar du med?
Jag erbjuder samtal och enklare övningar som kan leda fram till kännedom om sig själv.
Nu kommer jag att hålla min första dagkurs för tjejer i tjejjouren med tema ungomar och sex på förmiddagen och tantra, orgasm och kvinnokroppen på eftermiddagen.
Framtida projekt är att assistera skolor med att integrera bra undervisning om sex och samlevnad i alla ämnen. Jag ser att det finns plats för sexsibilitycoacher där nu när Lgr 011 träder i kraft. Ungdomarna vill lära sig mer om sex och samlevnad i skolorna och mitt mål är att vara en resurs till skolans lärare och deras famlande i detta ämne.

För vilka är du bra?
Jag lägger fokus på unga människor och framförallt kvinnor som läget är nu. Jag tar också emot par.
Man vet aldrig vad framtiden håller i sitt sköte!

Var i Sverige arbetar du?
Jag arbetar där jag behövs, men bor i Sigtuna/Märsta.

Hur når man dig?
Jag nås lättast just nu på min mail, men arbetar med en hemsida. Alla är välkomna med frågor och önskningar – the sky has no limit!
carinagrodan@hotmail.com

Annonser