Etiketter

,

Hur skapar du makt i ditt liv? Hur gör du för att känna att det är du som är författaren, regissören och skådespelaren i ditt liv?

När är du autentisk? När känner du att du trivs att vara i din kropp och att varje kroppsdel ler? När vet du vem du är och trivs med att vara du? När talar och agerar du utifrån ditt sanna jag? (Ta tid att varje dag att lägga märke till att det finns känslor som behöver kännas, saker som behöver bli sagda, tankar som behöver tänkas färdiga).

Med denna närvaro av trivsel och styrka kommer en naturlig stolthet som säger ”Det är så här jag är. Jag gillar mig. Ta mig som jag är eller gå”. Och den här styrkan eller självförtroendet är aldrig på bekostnad av någon annan eller när man har makt över någon annan. Den här makten tar inte ifrån någon något. Den ger från och med kärlek.

Jag talar om makt som ger självförtroende och styrka, inte den patriarkala som sätter regler och minskar livsutrymme.

Makt handlar om närvaro, en som kommer från varje del i dig som kan avgöra om du är flöde eller inte, som ger dig kontakt med känslor och tankar, som ger dig information om du är levande eller inte. Riktig makt är bara ett uttryck för vem du är.

Hur kommer man åt denna närvaro, denna energi?
För mig har följande varit enormt betydelsefulla:

Med och genom kärlek.
Med och genom sexuell utveckling och flöde (utforska relationen till kön, kropp och sexualitet).
Med och genom tacksamhet.
Med och genom acceptans av känslor (och med det att våga må dåligt, att möta sina demoner).
Med och genom förmågan att kontrollera tankar.
Med och genom meditation.
Med och genom att följa sin inre längtan
Med och genom njutningen och lekenVilken av dessa är viktigast? Det vet du. Förmodligen den du inte praktiserar just nu. Vilken lockar starkast för utforskande? 

Den är inga små saker. Det kan ta tid att hitta sig själv. Det är okej. Man tar en sak i taget. Man hittar en lärare, som kan vara en person du möter på arbetsmötet, din son, din mamma, din yogalärare eller dina gymnasielever. Vem som helst. Du vet själv när du får insikter om livet och framförallt när du får svar på de frågor du har gått och grunnat på. Svaren kan komma via vem som helst i din närhet. Det viktiga är att komma ihåg frågorna, så att du vet när du ska lyssna.

Jag har alltid haft med mig en stark känsla av att jag vet bäst vad som är bäst för mig. Jag tror mer på min egen upplevelse än vad som står i en bok. Och jag tror att jag kan hantera allt som sker i mitt liv. Mitt undermedvetna vet när jag är redo för nästa match. Och ger mig bara så mycket som jag kan tåla. Med denna tillit öppnar jag varje kapitel och ny bok i mitt liv med hull och hår. Jag slänger mig utför och lever.

Med det vill jag säga – finn modet att våga vara närvarande i ditt eget liv.

Annonser