Etiketter

, , , ,

Sedan några år tillbaka har jag använt ett mensskydd som tar hänsyn till miljön, slemhinnorna och plånboken!

Istället för pappersbindor och tamponger som du måste slänga efter varje användning finns menskoppen. Menskoppen har flera tillverkare idag – mooncup, ladycup och lunette. Den görs i materialet silikon och kan återanvändas i upp till tio år. För att sterilisera koppen kokar du den fem minuter mellan varje menstruation.

Den är lätt att föra in och känns mycket snällare mot slemhinnorna. Silikon torkar inte ut slemhinnorna. Den kan till en början kännas lite svårhanterlig när man ska ta ut och tömma den, men jag minns att jag snabbt fick kläm på det.

För dig som gärna har miljön i åtanke när du konsumerar så är detta ett fanstastiskt alternativ, man bidrar till att minska på sopberget och avfall som skall brännas.

För dig som gillar ceremonier och har ett intresse av på olika sätt hedra din inre kvinna, så är menskoppen det bästa sättet att fånga upp och spara ditt mensblod som en offergåva till jorden eller vattnet. Spara det in en burk med lock till dess att du ska ut i skogen eller till din favoritsjö. Varför inte göra upp en liten tacksamhetsceremoni i vilken du tackar för en frisk kropp och livet och sedan ge blodet till Moder Natur?

Så var kan du köpa dessa då? Exempelvis på www.amandasintima.sewww.m-kopp.se/shop/www.kroppskontroll.se/mooncup/mooncup.php….på www.mooncup.co.uk/ kan man läsa mer om koppen och dess historia.

Annonser