Etiketter

, , , ,

Ett vackert sätt att skapa en närmre kontakt med sitt kön och samtidigt göra upp med gammalt skräp som skam och skuld och andra jobbiga känslor kopplat till könet, är att göra ett altare med saker som symboliserar könet och sexualiteten.

Platsen kan vara en av hyllplanen i bokhyllan eller på en byrå. Lägg på en vacker duk eller ett tyg och ställ upp saker som symboliserar sexualitet och ditt eget kön. Det kan vara smycken, statyetter, konstverk, snidade träsaker, vadhelst som tilltalar dina sinnen. En av de allra häftigaste sakerna att ha på sitt altare är en gipsavgjutning av vulvan! Du kan beställa ett muttgjutarkit av konstnärinnan Ylva Maria Thompson, eller köpa ett på Afodites Apotek. Och så kan du göra ett själv alternativt låta en kompis eller partner göra det på dig.

På mitt altare står även Freja och Frej som symboler för Gudinnan och Guden inom oss alla, för kärleken och sexualiteten i mig. Där ställer jag även ibland en liten, liten skål med några fruktbitar och nötter – jag bjuder gudarna på mat och tackar för allt det goda inom mig.

Annonser