Etiketter

, , , , , ,

Ett argument mot bara bröst är att kvinnors bröst är mer sexuellt laddade än mäns. Vad har det med saken att göra? Det är individuellt. Alla känner inte likadant för bröst. Alla känner inte likadant för ett slags bröst eller ett annat par bröst. Och visst finns det kvinnor som finner mäns bröst sexuella. Men hur relevant är det? Det finns kvinnor som vill gå barbröstade oavsett om andra finner deras bröst sexiga eller inte. Det handlar inte om det. Det handlar om att regler ska vara desamma för båda könen. 

Känslor har vi alla, hela tiden om olika saker. Vi kan inte ha regler som utestänger vissa  kategorier av människor bara för att de kan sätta igång starka känslor. De allra flesta kan hålla med om att man inte kan utestänga cp-skadade, neurosedynskadade eller kvinnor eller män med  downs syndrom bara för att man kanske inte alltid vet hur man ska reagera eller behandla dem, blir rädd eller illa berörd. Inte heller kan vi utestänga andra på grund av deras hudfärg eller för att de är korta eller för tjocka. 

En sak som en del drar till med är att man ska ha respekt för andra människors tro. Att det inte är okej i deras religion att visa sig naken, och att de inte uppskattar att se andra nakna. Men de får ju faktiskt göra som de vill. Det är ingen som tvingar dem att visa sig nakna, eller att gå till badhuset. Dessutom finns det religioner och traditioner som hyllar nakenheten och sexualiteten och ser det som en väg till det gudomliga. Varför ska en repressiv trosuppfattning, hellre än en liberal trosuppfattning, sätta ribban för de regler vi ska leva efter? 

Vi måste ta ansvar för våra egna reaktioner och känslor istället för att begränsa andra människors frihet. Vi tänker och känner olika inför de flesta saker och vi kan inte alltid stöpa världen efter vårt eget huvud eller känsla. Vi behöver skilja på när någon faktiskt skadar någon annan eller bara nyttjar rätten att vara sig själv. Blir någon skadad bör vi säga ifrån och hjälpa, i det andra fallet ta ansvar för våra egna reaktioner och ifrågasätta varför vi känner som vi gör.

Jag har bara en sak att säga – Min frihet (och din) är viktigare än andra människors trosuppfattning!