Etiketter

, , , ,

Varför är sex fortfarande penetration? När kvinnans viktigaste sexuella njutningsorgan är klitoris?  Varför pratar kvinnor fortfarande om att det är så svårt att få orgasm vid sex (penetration)? Varför försöker kvinnor få orgasm på samma sätt som män?

När nu de flesta kvinnor (70%-90%) behöver konstant stimulering av klitoris för att uppnå orgasm är det väl bättre att inkludera oralsex som en lika viktig del som penetration. Att smeka klitoris med fingar (oavsett egna eller partnens), tunga, vibrerande leksaker, duschstrålen borde bara lika självklart som penetration. Ja, speciellt om kvinnans orgasm är lika viktig som mannens.

Och nu menar jag inte att kvinnor inte njuter av penetration. Det gör många, det finns många sköna punkter där inne – g-punkt och a-punkt till exempel och så är det skönt att känna sig fylld av sin partner. Det blir en stark känslomässig kontakt och så vidare…men att missa klitoris i allt detta är….är detsamma som att smeka en man överallt förutom på penisen och förvänta sig att han ska komma.