Etiketter

, , , , , , , ,

Tyvärr är den allmänna definitionen för sex detsamma som penetration – kuken i fittan. Oskuld blir man först när kuken pentrerat fittan. ”Vi hånglade bara lite, vi hade inte sex” kan betyda alltifrån kyssar och kramar med kläder på till oralsex och båda är nakna. Orsaken till det är en gammal syn på sexualitet.

Den sexualmoral som vi lever med, har till stor del sin grund i den kristna kyrkans värderingar om i vilket syfte sex skall idkas. Det enda godtagbara skälet var att avla barn och för att det skall ske måste mannen pentrera kvinna och ejakulera i henne. I den synen på sexualitet finns det inte utrymme för njutning och framförallt inte för kvinnan. Det krävs ingen orgasm för att avla barn, endast att mannen presterar en utlösning (som för de flesta män kommer i samband med orgasm om han inte har övat på att separera dessa). Den sexualmoralen har gynnat mannen mer än kvinnan, då han i alla fall har fått sin viktigaste njutningskroppsdel stimulerad.

Freud lade också sitt strå till stacken när han påstod att kvinnor som vill ha klitorisstimulans har penisavund och det har defintivt inte hjälpt oss kvinnor!

Rent krasst behöver inte en kvinna en kuk för att få orgasm. För en kvinna är det klitoris som är den viktigaste njutningskroppsdelen och så kommer det att förbli oavsett vilken etik och moral vi väljer att leva efter. Klitoris är ämnad för njutning och de flesta kvinnor behöver konstant stimulering av klitoris för att nå orgasm.  

Och med denna penetrationsfixering blir resultatet att sex handlar om penetrationställningar och många ignorerar eller har alldeles för lite av sug och slick och sensuell beröring. Som allra bäst kanske det är en del av det så kallade förspelet. I min värld är sensuell beröring på hela kroppen lika viktig och central i sex som penetration. Om inte viktigare. I vissa samlagställningar kan klitoris bli stimulerad, men det är ingen självklarhet. Därför behöver man sätta fokus på klitoris för att kvinnan ska få det så skönt som möjligt. För många kvinnor är en lång och blöt  oralsexsession det absolut skönaste som finns. Det är viktigt att känna att partnern njuter av att slicka henne, att det görs med hängivenhet och njutning och inte av plikt. Andra härliga sätt att ge njutning är att stimulera klitoris med blöta fingrar, duschstrålen eller vibrerande leksaker.

Klitoris är egentligen större än vad de flesta har fått lära sig. Det vi ser och tror är klitoris är klitorisollonet. Som sitter ihop med klitorisskaftet, klitorisbenen och klitorisklyftorna….Mer om detta i ett annat inlägg. 

Annonser